Το γαυράκι τυλίγεται στη λαδόκολλα και γίνεται ένας απίστευτος μεζές για ούζο και τσίπουρο, έυκολος και πεντανόστιμος.
Υλικά
- 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
- 2 ντομάτες ώριμες μεγάλες σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαντζουράνα ψιλοκομμένη
- ½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 κομμάτια λαδόκολλα
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις ντομάτες, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το γαύρο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με προσοχή να μη σπάσετε τα ψάρια.Βήμα 2
Χωρίζετε τα ψάρια σε τρεις λαδόκολλες και μοιράζετε το μίγμα της ντομάτας, κλείνετε καλά και διπλώνετε καθεμιά με άλλη μία λαδόκολλα.Βήμα 3
Ακουμπάτε τις λαδόκολλες σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά. Σερβίρετε τον γαύρο μέσα στη λαδόκολλα.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Aντωνία Κατή