MIKRI-gavros
clock icon
30'

Γαύρος μαρινάτος σε χυμό εσπεριδοειδών

Υλικά

  • 500γρ. γαύρο φιλεταρισμένο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ, 1 λεμόνι, 1 πορτοκάλι
  • ροζ πιπέρι σε κόκκους
  • φρέσκια ρίγανη ή κόλιανδρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Ο μαρινάρισμένος γαύρος είναι από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες. Δοκιμάστε να τον μαρινάρετε και με χυμό εσπεριδοειδών, γίνεται απίστευτα νόστιμος.

Βάζετε τα φιλετάκια γαύρου για 20 λεπτά στο ψυγείο καλυμμένα με το χυμό και το ξύσμα των εσπεριδοειδών, διακριτικά αλατισμένα.
Τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε με ελαιόλαδο, ροζ πιπέρια και φρέσκια ρίγανη ή κόλιανδρο.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τα φιλετάκια γαύρου για 20 λεπτά στο ψυγείο καλυμμένα με το χυμό και το ξύσμα των εσπεριδοειδών, διακριτικά αλατισμένα.

Βήμα 2

Τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε με ελαιόλαδο, ροζ πιπέρια και φρέσκια ρίγανη ή κόλιανδρο.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή