Αν ψάχνετε έναν νόστιμο και εξαιρετικά εύκολο μεζέ, δοκιμάστε τον αγαπημένο γαύρο αχνιστό στο τηγάνι με μπόλικο λεμόνι. Συνοδεύεται ιδανικά με βραστή σαλάτα.
Υλικά
- 500 γρ. γαύρο, καθαρισμένο, πλυμένο
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Tips
- Οποιοδήποτε ψιλό ψαράκι μαγειρεύεται με τον ίδιο τρόπο και βγαίνει εξίσου νόστιμο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι στρώνουμε τις φέτες του λεμονιού, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί, ρίχνουμε τα σκόρδα και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Μόλις τα υγρά αχνίσουν προσθέτουμε τον γαύρο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Καπακώνουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6΄-8΄ σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε το γαυράκι ζεστό με χυμό λεμονιού.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη