Gauros axnistos small

Υλικά

  • 500 γρ. γαύρο, καθαρισμένο, πλυμένο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Οποιοδήποτε ψιλό ψαράκι μαγειρεύεται με τον ίδιο τρόπο και βγαίνει εξίσου νόστιμο.

Αν ψάχνετε έναν νόστιμο και εξαιρετικά εύκολο μεζέ, δοκιμάστε τον αγαπημένο γαύρο αχνιστό στο τηγάνι με μπόλικο λεμόνι. Συνοδεύεται ιδανικά με βραστή σαλάτα.

Σε ένα τηγάνι στρώνουμε τις φέτες του λεμονιού, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί, ρίχνουμε τα σκόρδα και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις τα υγρά αχνίσουν προσθέτουμε τον γαύρο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Καπακώνουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6΄-8΄ σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε το γαυράκι ζεστό με χυμό λεμονιού.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι στρώνουμε τις φέτες του λεμονιού, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί, ρίχνουμε τα σκόρδα και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Μόλις τα υγρά αχνίσουν προσθέτουμε τον γαύρο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Καπακώνουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6΄-8΄ σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε το γαυράκι ζεστό με χυμό λεμονιού.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη