garides-saganaki-anoigma
clock icon
30'

Γαρίδες σαγανάκι από τον Κερκυραίο σεφ Αλέξανδρο Κοσκινά

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. γαρίδες φρέσκες, καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη καρέ
  • 4 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1 κουτ. γλυκού. ρίγανη ξερή
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή, διαλυμένη σε 50 ml νερό
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 60 ml ε.π.ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ο Κερκυραίος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς, που μαγειρεύει στη νεοταβέρνα Taverna 37, μάς δίνει τη συνταγή για τις πιο νόστιμες γαρίδες σαγανάκι

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό ώστε να αρωματιστεί το λάδι. Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1΄-2΄ μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 50 ml νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Κατόπιν ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα. Μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και να λιώσει λίγο η φέτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό ώστε να αρωματιστεί το λάδι. Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1΄-2΄ μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 50 ml νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Βήμα 3

Κατόπιν ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα. Μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και να λιώσει λίγο η φέτα.