Ο Κερκυραίος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς, που μαγειρεύει στη νεοταβέρνα Taverna 37, μάς δίνει τη συνταγή για τις πιο νόστιμες γαρίδες σαγανάκι

Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες φρέσκες, καθαρισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη καρέ
- 4 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- 1 κουτ. γλυκού. ρίγανη ξερή
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή, διαλυμένη σε 50 ml νερό
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια
- 60 ml ε.π.ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό ώστε να αρωματιστεί το λάδι. Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1΄-2΄ μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 50 ml νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει ελαφρώς.
Βήμα 3
Κατόπιν ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα. Μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και να λιώσει λίγο η φέτα.