Υλικά

  • 7-10 γαρίδες, Νο 2 καθαρισμένες
  • 150γρ. φέτα σκληρή, χοντροκομμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο), σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 250γρ. τοματοχυμό
  • 1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 6-7 ντοματίνια
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας μάραθο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι χοντροτριμμένο
  • λίγο κύμινο ή γλυκάνισο ή/και μαραθόσπορο σπασμένα (προαιρετικά)

Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός και η συνεργάτιδα του Olive Magazine Εύα Μονοχάρη (Funky Cook) ενώνουν αρώματα και μπαχαρικά με το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο και φέρνουν το καλοκαίρι ένα βήμα πιο κοντά μας με τις απίθανες γαρίδες σαγανάκι με τη βοήθεια της επαγωγικής εστίας Grundig GIEΙ 635410 HN.

Χτυπάτε για λίγο στον πολυκόφτη το κύμινο με τον μαραθόσπορο για να σπάσουν. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ.
Ρίχνετε στη συνέχεια στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα χτυπάτε 2-3 φορές για να ψιλοκοπούν, όχι όμως πολύ.
Σωτάρετε με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μαραθούν προσθέτετε το ούζο.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον τοματοχυμό, τις ντομάτες και στη συνέχεια τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να βράσει λίγο η σάλτσα και πριν δέσει τελείως βάζετε στο τηγάνι τις γαρίδες.
Κλείνετε την φωτιά και προσθέτετε τη μουστάρδα και τα ντοματίνια ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε ώστε να ενωθούν τα υλικά ενώ το φαγητό εξακολουθεί να βράζει παρόλο που έχετε κλείσει τη φωτιά.
Αποσύρετε από το μάτι το τηγάνι και μόλις σερβίρετε στο πιάτο πασπαλίζετε με φρέσκο και ψιλοκομμένο μαϊντανό και μάραθο, λάδι, λίγη φέτα ακόμα και μίγμα από τα μπαχαρικά για περισσότερη ένταση και αρώματα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε για λίγο στον πολυκόφτη το κύμινο με τον μαραθόσπορο για να σπάσουν. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Ρίχνετε στη συνέχεια στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα χτυπάτε 2-3 φορές για να ψιλοκοπούν, όχι όμως πολύ.

Βήμα 3

Σωτάρετε με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μαραθούν προσθέτετε το ούζο.

Βήμα 4

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον τοματοχυμό, τις ντομάτες και στη συνέχεια τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Αφήνετε να βράσει λίγο η σάλτσα και πριν δέσει τελείως βάζετε στο τηγάνι τις γαρίδες.

Βήμα 5

Κλείνετε την φωτιά και προσθέτετε τη μουστάρδα και τα ντοματίνια ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε ώστε να ενωθούν τα υλικά ενώ το φαγητό εξακολουθεί να βράζει παρόλο που έχετε κλείσει τη φωτιά.

Βήμα 6

Αποσύρετε από το μάτι το τηγάνι και μόλις σερβίρετε στο πιάτο πασπαλίζετε με φρέσκο και ψιλοκομμένο μαϊντανό και μάραθο, λάδι, λίγη φέτα ακόμα και μίγμα από τα μπαχαρικά για περισσότερη ένταση και αρώματα.