Η κοκκινιστή γαλοπούλα είναι μία υπέροχη πρόταση για το οικογενειακό τραπέζι. Συνοδεύετε ιδανικά με Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.
Πασπαλίζετε τη γαλοπούλα με αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε με το λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον κόλιανδρο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, και όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθεί η γαλοπούλα.
Αφήνετε να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό, το γάλα, το αλάτι και το βούτυρο, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Σερβίρετε την κοκκινιστή γαλοπούλα σε πιάτα, συνοδεύοντας με τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πασπαλίζετε τη γαλοπούλα με αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε με το λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον κόλιανδρο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, και όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθεί η γαλοπούλα.
Βήμα 3
Αφήνετε να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό, το γάλα, το αλάτι και το βούτυρο, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Βήμα 5
Σερβίρετε την κοκκινιστή γαλοπούλα σε πιάτα, συνοδεύοντας με τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.