Chicken wings fried in instant mash
clock icon
30'

Φτερούγες κοτόπουλου με κρούστα από πουρέ

Υλικά

  • Μερίδες: 2
  • 6 φτερούγες κοτόπουλου, χωρισμένες στα 2 για να βγουν 12 κομμάτια
  • λάδι για τηγάνισμα
  • Για τη μαρινάδα

  • 150 ml ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 150 ml ξίδι από λευκό κρασί
  • Για το ντιπ πιπεριάς χαλαπένιο (JALAPENO)

  • 100 γρ. πιπεριά χαλαπένιο σε πίκλες, καλά στεγνωμένες
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Για την κρούστα

  • 75 γρ. στιγμιαίο πουρέ πατάτας
  • 75 γρ. λευκό σκληρό αλεύρι

Tips

  • Οι φτερούγες είναι από τα πιο παρεξηγημένα, αλλά και από τα πιο δημοφιλή μέρη του κοτόπουλου. Το έχουμε συνδυάσει κυρίως με πιο απνθυγιεινή διατροφή, στο χέρι μας είναι όμως να το φέρνουμε σε επαφή με πιο προσεγμένα υλικά.

Χρησιμοποιώντας στιγμιαίο πουρέ πατάτας, η κρούστα των φτερούγων κοτόπουλου γίνεται αδιανόητα τραγανή και νόστιμη!

Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας, βυθίζουμε τις φτερούγες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 6 ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας να παραμείνει απίστευτα ζουμερό.

Πολτοποιούμε τις καυτερές πιπεριές χαλαπένιο σε μορφή πουρέ ή, αν προτιμούμε, τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Αναμειγνύουμε τις πιπεριές μέσα στο γιαούρτι και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα. Σε περίπτωση που περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο περίπου για μία εβδομάδα.

Αναμειγνύουμε τη σκόνη του στιγμαίου πουρέ με το αλεύρι. Στεγνώνουμε τις φτερούγες πολύ προσεκτικά και τις βάζουμε μέσα στο μείγμα από πουρέ και αλεύρι, μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι, τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση και το ζεσταίνουμε στους 180°C ή μέχρι ένα κυβάκι ψωμιού που θα πετάξουμε μέσα να πάρει καφέ χρώμα μέσα σε 30’’.

Με το που θα κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τις φτερούγες για 6’. Απομακρύνουμε με μια τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε ζεστές σε χαμηλή θερμοκρασία φούρνου, μέχρι να τηγανιστούν όλες. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Συνταγή: Max Haley - Φωτογραφία: Mowie Kay

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας, βυθίζουμε τις φτερούγες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 6 ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας να παραμείνει απίστευτα ζουμερό.

Βήμα 2

Πολτοποιούμε τις καυτερές πιπεριές χαλαπένιο σε μορφή πουρέ ή, αν προτιμούμε, τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Αναμειγνύουμε τις πιπεριές μέσα στο γιαούρτι και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα. Σε περίπτωση που περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο περίπου για μία εβδομάδα.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε τη σκόνη του στιγμαίου πουρέ με το αλεύρι. Στεγνώνουμε τις φτερούγες πολύ προσεκτικά και τις βάζουμε μέσα στο μείγμα από πουρέ και αλεύρι, μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

Βήμα 4

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι, τόσο ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση και το ζεσταίνουμε στους 180°C ή μέχρι ένα κυβάκι ψωμιού που θα πετάξουμε μέσα να πάρει καφέ χρώμα μέσα σε 30’’.

Βήμα 5

Με το που θα κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τις φτερούγες για 6’. Απομακρύνουμε με μια τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε ζεστές σε χαμηλή θερμοκρασία φούρνου, μέχρι να τηγανιστούν όλες. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Βήμα 6

Συνταγή: Max Haley - Φωτογραφία: Mowie Kay