Το γλυκό της ευκολίας με φράουλες που μαρινάρονται σε λικέρ πορτοκάλι και κονιάκ, στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο για λίγα λεπτά και σερβίρονται με μια μπάλα παγωτό.
Υλικά
- ½ κιλό φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
- 3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας κονιάκ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- παγωτό βανίλια
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μπολ αναμιγνύετε τις φράουλες με το λικέρ, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη.Βήμα 2
Κόβετε 4 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο και μοιράζετε σε ίση ποσότητα από τις φράουλες σε κάθε ένα. Τα σφραγίζετε καλά και τα αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και ψήνετε τις φράουλες για 5-10 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές, συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτού βανίλια.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey