Ζουμερά μοσχαρίσια φιλέτα μαγειρεύονται με Vinsanto και συνοδεύονται με μια δροσερή σαλάτα. Ιδανική επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι ή ένα επίσημο δείπνο.

Υλικά
- 2 φιλέτα μοσχαρίσια
- 40γρ. φρέσκο βούτυρο
- 4 κουτ. σούπας κρασί Vinsanto
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι ροζ
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε τα φιλέτα και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και το αφήνετε να κάψει καλά.
Βήμα 2
Ρίχνετε το βούτυρο στο τηγάνι και ψήνετε τα φιλέτα από τη μία πλευρά για 2 λεπτά, τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη για 2 λεπτά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ροζ πιπέρι και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Βήμα 3
Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε τα φιλέτα να ψηθούν για 3 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί Vinsanto και ψήνετε για 2 ακόμη λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με πουρέ πατάτας ή πράσινη δροσερή σαλάτα.