Ένα πιάτο με ξεχωριστή γεύση που θα συνοδεύσετε ιδανικά με ρύζι ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Υλικά
- 6 σνίτσελ χοιρινά χωρίς πανάρισμα, κομμένα στη μέση
- αλεύρι
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 κουτ. γλυκού κόκκους από μαύρο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού κόκκους από πράσινο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού κόκκους από άσπρο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας κόκκους από ροζ πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλευρώνετε τα σνίτσελ και τα τηγανίζετε απαλά μέχρι να ροδίσουν. Τα ακουμπάτε σε πιατέλα.
Βήμα 2
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι όπου τηγανίσατε τα σνίτσελ και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι καθώς και τους κόκκους από τα τέσσερα είδη πιπεριού για 5 λεπτά περίπου και μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Βήμα 3
Βάζετε ξανά τα σνίτσελ μέσα στην κατσαρόλα, σβήνετε με το λευκό κρασί και κατόπιν προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το μέλι και αλατίζετε ελαφρά. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου και μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα φιλετίνια μαζί με λευκό ρύζι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb - Ματίνα Πετρούτσα