Μαγειρεύουμε φασολάκια σε μια διαφορετική συνταγή με ξινό τραχανά που σίγουρα θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Υλικά
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωναράκια σέλινο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 κιλό φασολάκια τσαουλιά
- 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
- 1 κιλό φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
- 250 γρ. ξινόχοντρο τραχανά
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τον πελτέ και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 1΄ ακόμα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα φασολάκια, την πάπρικα και την ντομάτα, λίγο αλάτι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30΄ με κλειστό το καπάκι.
Βήμα 3
Όταν μαλακώσουν τα φασολάκια, προσθέτουμε τον ξινόχοντρο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει. Διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.