Ένα υπέροχο φαγητό που μοσχομυρίζει καλοκαίρι. Η κανέλα δίνει άρωμα και ξεχωριστή γεύση, ενώ η φέτα στο πλάι είναι απαραίτητη.
Υλικά
- 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 100ml κρασί κόκκινο, ξηρό
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, να θωρακιστεί.
Βήμα 2
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και μόλις μαλακώσουν σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τα φασολάκια, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, 2 φλιτζάνια νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 50 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή κρύο.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook