Ένα υπέροχο φαγητό που μοσχομυρίζει καλοκαίρι. Η κανέλα δίνει άρωμα και ξεχωριστή γεύση, ενώ η φέτα στο πλάι είναι απαραίτητη.
						Υλικά
- 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 - 1 κοτόπουλο σε μερίδες
 - 1 κιλό φασολάκια
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 - 2 καρότα ψιλοκομμένα
 - 100ml κρασί κόκκινο, ξηρό
 - ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
 - 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
 - 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
 - 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, να θωρακιστεί.
Βήμα 2
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και μόλις μαλακώσουν σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τα φασολάκια, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, 2 φλιτζάνια νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 50 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή κρύο.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook