Fasolakia-me-kotopoulo-(1)
clock icon
1:30'

Φασολάκια με κοτόπουλο

Υλικά

  • 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 100ml κρασί κόκκινο, ξηρό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα υπέροχο φαγητό που μοσχομυρίζει καλοκαίρι. Η κανέλα δίνει άρωμα και ξεχωριστή γεύση, ενώ η φέτα στο πλάι είναι απαραίτητη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, να θωρακιστεί.

Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και μόλις μαλακώσουν σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τα φασολάκια, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, 2 φλιτζάνια νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 50 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή κρύο.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, να θωρακιστεί.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και μόλις μαλακώσουν σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τα φασολάκια, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, 2 φλιτζάνια νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 50 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή κρύο.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook