TRITH-FARFALES
clock icon
30'

Φαρφάλες με ντοματίνια και κοτόπουλο

Υλικά

  • ¾ του πακέτου φαρφάλες
  • 1 στήθος κοτόπουλο Νιτσιάκος σε κυβάκια
  • 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • φυλλαράκια βασιλικού
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Μια μακαρονάδα με άρωμα από καλοκαίρι και Μεσόγειο, που γίνεται γρήγορα με κοτόπουλο Νιτσιάκος και τη λατρεύουν τα παιδιά!

Βράζετε τις φαρφάλες και τις αφήνετε στο νερό τους χωρίς να τις στραγγίξετε.
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, πέντε λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί στο εσωτερικό.
Ρίχνετε το σκόρδο και τα ντοματίνια και τα αφήνετε 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε με τρυπητή κουτάλα τις φαρφάλες, ανακατεύετε καλά και τελευταία προσθέτετε το βασιλικό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προαιρετικά, σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις φαρφάλες και τις αφήνετε στο νερό τους χωρίς να τις στραγγίξετε.

Βήμα 2

Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, πέντε λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί στο εσωτερικό.

Βήμα 3

Ρίχνετε το σκόρδο και τα ντοματίνια και τα αφήνετε 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε με τρυπητή κουτάλα τις φαρφάλες, ανακατεύετε καλά και τελευταία προσθέτετε το βασιλικό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προαιρετικά, σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.