farfales-me-elies-kai-motsarela2
clock icon
55'

Φαρφάλες με ελιές, πιπεριά Φλωρίνης και μοτσαρέλα

Υλικά

  • 500γρ. φαρφάλες
  • 2 κουτ. σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
  • 200γρ. μοτσαρέλα
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι, πιπέρι

Αρωματικό και γευστικό πιάτο ζυμαρικών, που μπορεί να καταναλωθεί το ίδιο ευχάριστα ζεστό και κρύο ή να σερβιριστεί ακόμη και ως σαλάτα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί. Τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να καψαλιστούν.
Τις βγάζετε και τις κλείνετε αεροστεγώς σε ένα δοχείο ή σε μια σακούλα για λίγα λεπτά. Αφαιρείτε τη φλούδα τους και τις καθαρίζετε από τα σπόρια. Τις κόβετε σε λωρίδες, αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε σε ένα μπολ με το λάδι και το ξίδι να μαριναριστούν.
Στο μεταξύ βράζετε τις φαρφάλες σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνετε.
Στραγγίζετε τις πιπεριές από τη μαρινάδα τους και τη χτυπάτε στο μπλέντερ προσθέτοντας το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε τις φαρφάλες με τις ελιές και τις πιπεριές, περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε με χοντροκομμένη μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί. Τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να καψαλιστούν.

Βήμα 2

Τις βγάζετε και τις κλείνετε αεροστεγώς σε ένα δοχείο ή σε μια σακούλα για λίγα λεπτά. Αφαιρείτε τη φλούδα τους και τις καθαρίζετε από τα σπόρια. Τις κόβετε σε λωρίδες, αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε σε ένα μπολ με το λάδι και το ξίδι να μαριναριστούν.

Βήμα 3

Στο μεταξύ βράζετε τις φαρφάλες σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνετε.

Βήμα 4

Στραγγίζετε τις πιπεριές από τη μαρινάδα τους και τη χτυπάτε στο μπλέντερ προσθέτοντας το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε τις φαρφάλες με τις ελιές και τις πιπεριές, περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε με χοντροκομμένη μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb