troufakia
clock icon
60'

Eύκολα τρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Για 10 τεμ.των 90 γρ.

  • 1.000-1.200 γρ. κάστανα με τη φλούδα (για να έχουμε 500 γρ. καθαρό πουρέ κάστανο ή 500 γρ. πουρέ κάστανο έτοιμο)
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 30 ml ρούμι
  • τρούφα, για επικάλυψη

Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει τη τέλεια συνταγή για εύκολα τρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο.  Με λίγα υλικά θα έχουμε τα πιο νόστιμα τρουφάκια.  

Σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζουμε. Kάνουμε τα κάστανα πουρέ στο μπλέντερ χτυπώντας τα μαζί με τη μισή άχνη ζάχαρη.

Aνακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και την κουβερτούρα που λιώνουμε σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Eνώνουμε τα 2 μείγματα και το ρούμι ανακατεύοντας και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα και να μπορεί να πλάθεται. Πλάθουμε σε 10 μπαλίτσες των 90 γρ. και τις επικαλύπτουμε με τρούφα που έχουμε απλώσει σε ένα μεγάλο πιάτο. Τις αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 2 ώρες περίπου προτού σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζουμε. Kάνουμε τα κάστανα πουρέ στο μπλέντερ χτυπώντας τα μαζί με τη μισή άχνη ζάχαρη.

Βήμα 2

Aνακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και την κουβερτούρα που λιώνουμε σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 3

Eνώνουμε τα 2 μείγματα και το ρούμι ανακατεύοντας και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα και να μπορεί να πλάθεται. Πλάθουμε σε 10 μπαλίτσες των 90 γρ. και τις επικαλύπτουμε με τρούφα που έχουμε απλώσει σε ένα μεγάλο πιάτο. Τις αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 2 ώρες περίπου προτού σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης