70198051 – cake with coconut frosting and gentle decoration on white background
clock icon
45'

Εντυπωσιακή τούρτα καρύδα

Υλικά

  • 1 συσκευασία Βάση για Τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 φάκελοι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 800ml γάλα
  • Για το σιρόπι και τη διακόσμηση

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φάκελος Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα
  • 1½ φλιτζάνι τρίμμα ινδικής καρύδας
  • μερικούς μπεζέδες έτοιμους από ζαχαροπλαστείο

Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα την πιο εντυπωσιακή τούρτα με Βάση για Τούρτα ΓΙΩΤΗΣ, βελούδινη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ, γαρνίρουμε με Garni ΓΙΩΤΗΣ, πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη καρύδα και voilà!

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο και την αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε και το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και το αφήνετε στο ψυγείο.
Σε πιατέλα τοποθετείτε την πρώτη Βάση για Τούρτα ΓΙΩΤΗΣ. Με πινέλο σιροπιάζετε τη βάση και επάνω απλώνετε τη μισή ποσότητα από την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Συνεχίζετε με τη δεύτερη βάση, την σιροπιάζετε και απλώνετε πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνετε με την τρίτη βάση την οποία επίσης σιροπιάζετε.
Καλύπτετε την τούρτα σας με Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλαϊνά της και την πασπαλίζετε με μπόλικο τρίμμα καρύδας, να καλυφθεί όλη η τούρτα. Διακοσμείτε με μερικούς μπεζέδες και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο, να μείνει για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο και την αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε και το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και το αφήνετε στο ψυγείο.

Βήμα 4

Σε πιατέλα τοποθετείτε την πρώτη Βάση για Τούρτα ΓΙΩΤΗΣ. Με πινέλο σιροπιάζετε τη βάση και επάνω απλώνετε τη μισή ποσότητα από την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Συνεχίζετε με τη δεύτερη βάση, την σιροπιάζετε και απλώνετε πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνετε με την τρίτη βάση την οποία επίσης σιροπιάζετε.

Βήμα 5

Καλύπτετε την τούρτα σας με Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλαϊνά της και την πασπαλίζετε με μπόλικο τρίμμα καρύδας, να καλυφθεί όλη η τούρτα. Διακοσμείτε με μερικούς μπεζέδες και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο, να μείνει για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τη σερβίρετε.