Για όσους δεν θέλουν να ζυμώσουν, αυτή η πίτσα με ζύμη μπίρας που μοιάζει με πηχτό χυλό θα γίνει η αγαπημένη τους. Όσο για τα υλικά που την καλύπτουν, τα χωριάτικα λουκάνικα, οι πιπεριές, η φέτα και η ρίγανη δίνουν στην πίτσα άρωμα και γεύση Ελλάδας.
Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και την μπίρα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε μέσα τη ζύμη, που είναι πηχτή σαν χυλός, και την βάζετε να ψηθεί, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και αλάτι, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μόλις σταθεροποιηθεί η ζύμη απλώνετε πάνω της τη γέμιση, τα τυριά και τη ρίγανη και ψήνετε ξανά στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και την μπίρα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε μέσα τη ζύμη, που είναι πηχτή σαν χυλός, και την βάζετε να ψηθεί, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Βήμα 3
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και αλάτι, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 4
Μόλις σταθεροποιηθεί η ζύμη απλώνετε πάνω της τη γέμιση, τα τυριά και τη ρίγανη και ψήνετε ξανά στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.