Από τη Γαλλία με αγάπη, αυτά τα γλυκάκια είναι απλά υπέροχα! Τα ετοιμάζετε εύκολα με δική σας ζύμη, τα γεμίζετε με λαχταριστή Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και για το τελείωμα, φυσικά, λιωμένη σοκολάτα Κουβερτούρα.
Για τη ζύμη των σου: Βάζετε το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε όλο μαζί το Αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής κι ελαστική, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζευτεί γύρω από το σύρμα σας.
Εκτός φωτιάς αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τα χτυπημένα αβγά. Θα ανακατεύετε με το σύρμα να ενσωματωθεί η πρώτη δόση πριν συνεχίζετε με την επόμενη μικρή δόση αβγού. Ίσως να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλη αυτή την ποσότητα. Θα σταματήσετε όταν η ζύμη σας αποκτήσει μια τέτοια υφή που όταν τη ρίχνετε από κουτάλι να ξεκολλάει εύκολα και να πέφτει γλυκά, χωρίς να απλώνει όμως.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε λίγο στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 1 ρηχό ταψί. Κόβετε με το ψαλίδι την άκρη της σακούλας σε μήκος 1εκ. περίπου και σχηματίζετε με τη ζύμη μικρά μπαστούνια, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Τέλος ψήνετε τα σου στον προθερμασμένο φούρνο για ένα μισάωρο περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τότε σβήνετε το φούρνο, ανοίγετε και στερεώνετε την πόρτα του με μια πετσέτα που θα την κρατάει μισάνοιχτη κι αφήνετε τα σου μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμη. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατηθούν τραγανά.
Όσο ψήνονται τα σου ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία της και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
Όταν κρυώσουν εντελώς τα εκλέρ μεταφέρετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφού ανοίξετε με ένα μαχαιράκι τα εκλαιράκια από το πλάι, τα γεμίζετε με αυτήν.
Λιώνετε την Κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το λάδι να γυαλίσει. Ύστερα βουτάτε τα εκλέρ ένα ένα στη λιωμένη σοκολάτα από την πάνω πλευρά και τα αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολλα πριν τα σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη ζύμη των σου: Βάζετε το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε όλο μαζί το Αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής κι ελαστική, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζευτεί γύρω από το σύρμα σας.
Βήμα 2
Εκτός φωτιάς αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τα χτυπημένα αβγά. Θα ανακατεύετε με το σύρμα να ενσωματωθεί η πρώτη δόση πριν συνεχίζετε με την επόμενη μικρή δόση αβγού. Ίσως να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλη αυτή την ποσότητα. Θα σταματήσετε όταν η ζύμη σας αποκτήσει μια τέτοια υφή που όταν τη ρίχνετε από κουτάλι να ξεκολλάει εύκολα και να πέφτει γλυκά, χωρίς να απλώνει όμως.
Βήμα 3
Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε λίγο στο ψυγείο.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 1 ρηχό ταψί. Κόβετε με το ψαλίδι την άκρη της σακούλας σε μήκος 1εκ. περίπου και σχηματίζετε με τη ζύμη μικρά μπαστούνια, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Βήμα 5
Τέλος ψήνετε τα σου στον προθερμασμένο φούρνο για ένα μισάωρο περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν καλά. Τότε σβήνετε το φούρνο, ανοίγετε και στερεώνετε την πόρτα του με μια πετσέτα που θα την κρατάει μισάνοιχτη κι αφήνετε τα σου μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμη. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατηθούν τραγανά.
Βήμα 6
Όσο ψήνονται τα σου ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία της και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
Βήμα 7
Όταν κρυώσουν εντελώς τα εκλέρ μεταφέρετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφού ανοίξετε με ένα μαχαιράκι τα εκλαιράκια από το πλάι, τα γεμίζετε με αυτήν.
Βήμα 8
Λιώνετε την Κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέσα το λάδι να γυαλίσει. Ύστερα βουτάτε τα εκλέρ ένα ένα στη λιωμένη σοκολάτα από την πάνω πλευρά και τα αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολλα πριν τα σερβίρετε.