Ευφάνταστο ορεκτικό που κάνει τα όσπρια… σουβλάκι.
Υλικά
- 350γρ. έγχρωμοι ελέφαντες φασόλια Πρεσπών ή Καστοριάς
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρεδάκια 2εκ.
- 1 πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια 2εκ.
- 1 πιπεριά κίτρινη, σε καρεδάκια 2εκ.
- 180γρ. σύγκλινο, σε πολύ λεπτές φέτες και σε καρεδάκια 2εκ.
- 1 αβγό χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό
- 1-1½ φλιτζάνι (περίπου) φρυγανιά τριμμένη
- λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- λάδι για το τηγάνισμα
- λεπτά καλαμάκια (ή μακριές οδοντογλυφίδες) για σουβλάκια
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα στη φρυγανιά για μια ξεχωριστή γεύση.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς και τα στραγγίζετε. Τα βράζετε σε αρκετό νερό για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν ολόκληρα, χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα.Βήμα 2
Περνάτε στο κάθε καλαμάκι 5-6 φασόλια εναλλάξ με τις χρωματιστές πιπεριές και το σύγκλινο. Κατόπιν, βουτάτε τα καλαμάκια στο χτυπημένο αβγό και μετά τα τυλίγετε στην τριμμένη φρυγανιά.Βήμα 3
Τα τηγανίζετε λίγα λίγα σε μπόλικο λάδι γυρίζοντάς τα προσεκτικά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Σερβίρονται ζεστά, γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού.Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή