tiramisou_Parliaros
clock icon
30'

Εύκολο τιραμισού από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • 3 κρόκους αυγών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ 24 τεμαχίων
  • κακάο για το πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι

  • 300 ml δυνατό καφέ εσπρέσο, ρόφημα
  • 100 ml λικέρ καφέ

Eτοιμάζουμε πανεύκολα και στο πι και φι ένα από τα πιο comfort γλυκά, το τιραμισού, που αγαπούν όλες οι ηλικίες!

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά έως ότου ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ενσωματώνουμε και τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με το λικέρ. Μουσκεύουμε σε αυτό τα σαβαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνουμε σε μπολ ή σε ποτήρια ατομικά. Απλώνουμε από πάνω κρέμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά, τελειώνοντας με κρέμα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά έως ότου ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ενσωματώνουμε και τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με το λικέρ. Μουσκεύουμε σε αυτό τα σαβαγιάρ για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνουμε σε μπολ ή σε ποτήρια ατομικά. Απλώνουμε από πάνω κρέμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά, τελειώνοντας με κρέμα.

Βήμα 3

Τοποθετούμε στο ψυγείο. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM