Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο φετινό τραπέζι χωρίς καθόλου κόπο; Αυτό το σουφλέ με αέρινη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ είναι αυτό που ζητάτε!
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο που αναφέρει η συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα που έβρασαν.
Στο μεταξύ, σκουπίζετε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και, αφού αφαιρέσετε την άκρη από το κοτσανάκι τους, τα κόβετε σε φέτες. Βάζετε ένα ευρύχωρο τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Προσθέτετε τα πράσα, το λάδι και μετά από λίγο τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και ανακατεύετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού με τις πέννες. Προσθέτετε και τη γραβιέρα, αφού κρατήσετε λίγη για να πασπαλίσετε την επιφάνεια του σουφλέ.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα και ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.
Βουτυρώνετε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύετε τη μισή από την μπεσαμέλ με τις πέννες και τις αδειάζετε στο σκεύος. Σκεπάζετε από πάνω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί που κρατήσατε και ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του σουφλέ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο που αναφέρει η συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα που έβρασαν.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, σκουπίζετε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και, αφού αφαιρέσετε την άκρη από το κοτσανάκι τους, τα κόβετε σε φέτες. Βάζετε ένα ευρύχωρο τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Προσθέτετε τα πράσα, το λάδι και μετά από λίγο τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και ανακατεύετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού με τις πέννες. Προσθέτετε και τη γραβιέρα, αφού κρατήσετε λίγη για να πασπαλίσετε την επιφάνεια του σουφλέ.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα και ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.
Βήμα 4
Βουτυρώνετε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύετε τη μισή από την μπεσαμέλ με τις πέννες και τις αδειάζετε στο σκεύος. Σκεπάζετε από πάνω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί που κρατήσατε και ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του σουφλέ.