Ένα κλασικό και μυρωδάτο κέικ βανίλιας είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει γλυκά η μέρα μας. Η συνταγή απογειώνεται χάρη στα προïόντα ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 100 ml γάλα
- 250 γρ. βούτυρο
- 5 αυγά
- 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 1 βανίλια
- ξύσμα από ένα λεμόνι
Για μια μακρόστενη φόρμα κέικ
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού ενώ προσθέτουμε σιγά-σιγά ένα-ένα τα αυγά.
Βήμα 2
Συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά ακόμη λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το γάλα, αλλά και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50΄. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.