A,Piece,Of,Cake,Is,On,A,White,Plate.,Napoleon
clock icon
30'

Μπισκοτογλυκό με άρωμα λεμόνι

Υλικά

  • Μερίδες: 6
  • Για την κρέμα

  • 1320 ml γάλα
  • 2 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου με γεύση λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ 
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • Για τις στρώσεις

  • 1 συσκευασία μπισκότα πτι μπερ
  • 200 ml γάλα
  • Για τη σαντιγί

  • 1 συσκευασία Crème ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 γρ. γάλα
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγα μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Ετοιμάζουμε δροσερό και εύκολο μπισκοτογλυκό με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ. Σε ελάχιστο χρόνο θα έχουμε ένα αέρινο, καλοκαιρινό γλυκό στο σπίτι.

Ετοιμάζουμε το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας τακτικά για να μην πιάσει κρούστα.

Η συναρμολόγηση: Προσθέτουμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème στην κρέμα λεμόνι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και κάνουμε σε ανάλογο ταψί ή σκεύος μια στρώση από αυτά. Προσθέτουμε και απλώνουμε τη μισή κρέμα Άνθος Αραβοσίτου, συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση από μπισκότα, τα οποία βουτάμε στο γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Τέλος, βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα, βουτηγμένα και πάλι στο γάλα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε με τριμμένα μπισκότα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας τακτικά για να μην πιάσει κρούστα.

Βήμα 2

Η συναρμολόγηση: Προσθέτουμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème στην κρέμα λεμόνι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.

Βήμα 3

Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και κάνουμε σε ανάλογο ταψί ή σκεύος μια στρώση από αυτά. Προσθέτουμε και απλώνουμε τη μισή κρέμα Άνθος Αραβοσίτου, συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση από μπισκότα, τα οποία βουτάμε στο γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Βήμα 4

Τέλος, βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα, βουτηγμένα και πάλι στο γάλα. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε με τριμμένα μπισκότα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.