tarta sokolatas
clock icon
30'

Εύκολη τάρτα με γέμιση μους σοκολάτας και βατόμουρα

Υλικά

    Για τη βάση

  • 175γρ. Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 50γρ. καρύδια
  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την μους σοκολάτας και τη διακόσμηση

  • 250γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
  • μερικά βατόμουρα
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Μια πραγματικά πολύ εύκολη συνταγή για γλυκό που κλέβει τις εντυπώσεις με την εμφάνιση και τη νοστιμιά του. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία το φτιάχνετε με τριμμένο μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ.

Για τη βάση: Τρίβετε τα καρύδια και τα ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ μαζί με Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και το βούτυρο να γίνουν ένα ομοιογενές στρώμα σαν βρεγμένη άμμος. Στρώνετε ομοιόμορφα τον πάτο και τα πλαϊνά μιας μακρόστενης φόρμας με αποσπώμενο πάτο και αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και ψιλοκόβετε τη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Ρίχνετε την καυτή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύετε να λιώσει.
Χτυπάτε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ να αφρατέψει και προσθέτετε μέσα και το μίγμα της Κουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ. Χτυπάτε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βγάζετε την βάση της τάρτας από το ψυγείο και αδειάζετε μέσα τη μους. Αφήνετε την τάρτα στο ψυγείο να δέσει καλύτερα.
Διακοσμείτε την τάρτα με βατόμουρα και αμύγδαλο φιλέ. Πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη βάση: Τρίβετε τα καρύδια και τα ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ μαζί με Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και το βούτυρο να γίνουν ένα ομοιογενές στρώμα σαν βρεγμένη άμμος. Στρώνετε ομοιόμορφα τον πάτο και τα πλαϊνά μιας μακρόστενης φόρμας με αποσπώμενο πάτο και αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο.

Βήμα 2

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και ψιλοκόβετε τη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Ρίχνετε την καυτή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύετε να λιώσει.

Βήμα 3

Χτυπάτε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ να αφρατέψει και προσθέτετε μέσα και το μίγμα της Κουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ. Χτυπάτε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 4

Βγάζετε την βάση της τάρτας από το ψυγείο και αδειάζετε μέσα τη μους. Αφήνετε την τάρτα στο ψυγείο να δέσει καλύτερα.

Βήμα 5

Διακοσμείτε την τάρτα με βατόμουρα και αμύγδαλο φιλέ. Πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.