Για τους λάτρεις των σπαγγέτι, αυτή η συνταγή με τις ώριμες καλοκαιρινές ντομάτες είναι πεντανόστιμη.
Υλικά
- Μερίδες 4
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση
- 7 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα τους
- 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού τριμμένο πιπέρι μαύρο
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού φρέσκου
- ανθό αλατιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ρίχνουμε τις ντομάτες σε ένα βαθύ αντικολλητικό ταψί μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο, το πιπέρι και αλάτι. Τις ψήνουμε για 1 ώρα με 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να κολλάνε.
Βήμα 2
Τις μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ και προσθέτουμε και το σκόρδο, πιέζοντας τις φλούδες ώστε να βγει ο πολτός από μέσα. Με μίξερ χειρός ή στο μπλέντερ, πολτοποιούμε τα υλικά. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή. Στο μεταξύ, σε μια σπαγγετιέρα με μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σπαγγέτι και το βράζουμε al dente.
Βήμα 3
Σουρώνουμε και μεταφέρουμε με κουτάλα το σπαγγέτι στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Φωτογραφία: James Lee- Styling: Faye Wears- Food Styling: Tamara Vos