Υπάρχει πιο καλοκαιρινό φρούτο από το καρπούζι; Με καρπούζι, λοιπόν, φτιάχνετε έναν πολύ καλοκαιρινό χυμό.
Καθαρίζετε το καρπούζι από φλούδες και κουκούτσια και το κόβετε σε κομμάτια.
Ρίχνετε τα κομμάτια του καρπουζιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
Μεταφέρετε το χυμό σε κανάτα περνώντας τον από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτετε τα φυλλαράκια του μελισσόχορτου ή του δυόσμου, τη γρεναδίνη και ανακατεύετε. Αφήνετε τον καρπουζοχυμό στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα πριν τον σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με πάγο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε το καρπούζι από φλούδες και κουκούτσια και το κόβετε σε κομμάτια.
Βήμα 2
Ρίχνετε τα κομμάτια του καρπουζιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το χυμό σε κανάτα περνώντας τον από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέτετε τα φυλλαράκια του μελισσόχορτου ή του δυόσμου, τη γρεναδίνη και ανακατεύετε. Αφήνετε τον καρπουζοχυμό στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα πριν τον σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με πάγο.