clock icon
35'

Δροσερό αναψυκτικό με κεράσια και υποβρύχιο

Υλικά

  • ½ κιλό κεράσια
  • 2-3 φύλλα βασιλικού και δυόσμου
  • Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κομματάκια μαστίχα, κοπανισμένη με λίγη από τη ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα

  • ανθρακούχο νερό ή σόδα
  • υποβρύχιο μαστίχα ή βανίλια
  • μερικά φύλλα βασιλικού

Σαν βουτιά στα παιδικά μας καλοκαίρια. Ένα δροσερό κέρασμα που συνδυάζει την γκαζόζα μαζί με φρέσκα ζουμερά κεράσια και το αγαπημένο υποβρύχιο. Δροσιά Χ 3 δηλαδή…

Πλένετε το λεμόνι και με ένα μαχαιράκι παίρνετε επιφανειακά τη φλούδα του. Ύστερα το στύβετε και παίρνετε το χυμό του.
Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το ξύσμα του λεμονιού για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και δίνετε μια ακόμη βράση στο σιρόπι πριν το τραβήξετε από τη φωτιά.
Στο μεταξύ πλένετε τα κεράσια και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το σιρόπι. Προσθέτετε τα φυλλαράκια του δυόσμου και του βασιλικού και αφήνετε την κερασοσαλάτα να κρυώσει σκεπασμένη στο ψυγείο.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, παίρνετε μια κουταλιά της σούπας κεράσια μαζί με 2-3 κουταλιές από το σιρόπι της κερασοσαλάτας και τα ρίχνετε σε μικρό ποτήρι. Συμπληρώνετε με ανθρακούχο νερό ή σόδα, βάζετε σε ένα κουταλάκι του γλυκού μαστίχα υποβρύχιο και τη βυθίζετε στο νερό που τώρα πια βρίσκεται σε αναβρασμό. Διακοσμείτε τα ποτήρια με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως!

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε το λεμόνι και με ένα μαχαιράκι παίρνετε επιφανειακά τη φλούδα του. Ύστερα το στύβετε και παίρνετε το χυμό του.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το ξύσμα του λεμονιού για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και δίνετε μια ακόμη βράση στο σιρόπι πριν το τραβήξετε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Στο μεταξύ πλένετε τα κεράσια και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το σιρόπι. Προσθέτετε τα φυλλαράκια του δυόσμου και του βασιλικού και αφήνετε την κερασοσαλάτα να κρυώσει σκεπασμένη στο ψυγείο.

Βήμα 4

Όταν θέλετε να σερβίρετε, παίρνετε μια κουταλιά της σούπας κεράσια μαζί με 2-3 κουταλιές από το σιρόπι της κερασοσαλάτας και τα ρίχνετε σε μικρό ποτήρι. Συμπληρώνετε με ανθρακούχο νερό ή σόδα, βάζετε σε ένα κουταλάκι του γλυκού μαστίχα υποβρύχιο και τη βυθίζετε στο νερό που τώρα πια βρίσκεται σε αναβρασμό. Διακοσμείτε τα ποτήρια με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως!