Τιραμισού με twist λεμονιού και σοκολατένια βάση brownie, ένα γλυκό και comfort και ανατρεπτικό. Χρησιμοποιούμε υλικά ΓΙΩΤΗΣ για εγγυημένο αποτέλεσμα.

Υλικά
- 1 πακέτο 1.2.Bake! Μίγμα για Brownies και Σοκολατόπιτα ΓΙΩΤΗΣ
- 2 αυγά
- 150ml σπορέλαιο
- 50ml νερό
- Καφές εσπρέσο ή φίλτρου, αραιωμένος (για ράντισμα)
- 1 φακελάκι ΓΙΩΤΗΣ Garni
- 200 ml κρύο γάλα
- Ξύσμα από 2 λεμόνια (κατά προτίμηση ακέρωτα)
- 1 κ.σ. λικέρ λεμόνι
- Φέτες λεμονιού γλασαρισμένες ή καραμελωμένες ή μαρμελάδα λεμόνι
- Τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο brownie για διακόσμηση
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για το σερβίρισμα
Tips
- Για έξτρα γεύση λεμονιού, μπορούμε να προσθέσουμε και μία λεπτή στρώση μαρμελάδας λεμονιού μετά την πρώτη στρώση κρέμας
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάση: Φτιάχνουμε και ψήνουμε το μείγμα για brownies σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, το ραντίζουμε γενναιόδωρα με καφέ και αφού το αφήσουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, το σπάμε σε κομμάτια.
Βήμα 2
Κρέμα: Φτιάχνουμε τη ΓΙΩΤΗΣ Garni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το λικέρ. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να σφίξει.
Βήμα 3
Σε ποτήρια ή μπολάκια, ξεκινάμε με μια στρώση brownie. Από πάνω απλώνουμε μια γενναία κουταλιά κρέμας λεμονιού. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία στρώση brownie και κρέμας. Διακοσμούμε με καραμελωμένες φέτες λεμονιού ή μαρμελάδα λεμόνι, τρίμμα σοκολάτας ή brownie.