soupapeponi2
clock icon
15'

Δροσερή σούπα με πεπόνι

Υλικά

  • 2 πεπόνια ώριμα, 800γρ. το καθένα
  • 1 κουτ. σούπας πιπερόριζα τριμμένη, φρέσκια
  • κρασί Μοσχάτο Λήμνου
  • 4 φέτες προσούτο
  • 4 κριτσίνια
  • φυλλαράκια δυόσμου

Μια διαφορετική, φρουτένια σούπα που παίζει με τον κλασικό συνδυασμό πεπόνι – προσούτο και δεν σερβίρεται ως επιδόρπιο, αλλά ως δροσερό πρώτο πιάτο.

Κόβετε τα πεπόνια στα δύο, τα καθαρίζετε από τους σπόρους και με το ειδικό εργαλείο βγάζετε 12 μπαλάκια από τη σάρκα τους. Τα μαρινάρετε στο κρασί Λήμνου και τα διατηρείτε στο ψυγείο.
Την υπόλοιπη σάρκα τη χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σούπα. Τη μοιράζετε σε τέσσερα ποτήρια με ανοιχτό στόμιο και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Πριν σερβίρετε, βάζετε σε κάθε ποτήρι από τρία μπαλάκια πεπονιού και δύο φυλλαράκια δυόσμου, τυλίγετε το προσούτο στα κριτσίνια και βάζετε πάνω στα χείλη κάθε ποτηριού από ένα κριτσίνι. Σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα πεπόνια στα δύο, τα καθαρίζετε από τους σπόρους και με το ειδικό εργαλείο βγάζετε 12 μπαλάκια από τη σάρκα τους. Τα μαρινάρετε στο κρασί Λήμνου και τα διατηρείτε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Την υπόλοιπη σάρκα τη χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σούπα. Τη μοιράζετε σε τέσσερα ποτήρια με ανοιχτό στόμιο και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 3

Πριν σερβίρετε, βάζετε σε κάθε ποτήρι από τρία μπαλάκια πεπονιού και δύο φυλλαράκια δυόσμου, τυλίγετε το προσούτο στα κριτσίνια και βάζετε πάνω στα χείλη κάθε ποτηριού από ένα κριτσίνι. Σερβίρετε αμέσως.