20181109132550_droseri-pestrofosalata
clock icon
20'

Δροσερή πεστροφοσαλάτα με σολομό και σάλτσα σόγιας

Υλικά

  • 300γρ. πέστροφα καπνιστή, καθαρισμένη
  • 4 φιλέτα σολομού καπνιστού
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη, αλεσμένη στο μίξερ
  • 400γρ. τυρί κρέμα
  • 30γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • λίγα καροτάκια βρασμένα
  • λίγη κάππαρη για τη διακόσμηση

Tips

  • Για να έχει το φαγητό σας ακόμα πιο ωραία εμφάνιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα σε σχήμα ψαριού.

Ένα εντυπωσιακό και πολύ γευστικό ορεκτικό για τα γιορτινά σας τραπέζια.

Με ένα μαχαιράκι ψιλοκόβετε τα φιλέτα της καπνιστής πέστροφας. Τα τρίβετε με τα δάχτυλά σας να διαλυθούν και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα, την κάππαρη, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό του λεμονιού και το ψιλοκομμένο αγγουράκι. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την επενδύετε εσωτερικά με τα φιλέτα του καπνιστού σολομού, καλύπτοντας επιμελώς τα πλαϊνά τοιχώματα και αφήνοντας μέρος των φιλέτων να εξέχουν.
Γεμίζετε τη φόρμα με το μίγμα της πέστροφας πιέζοντας καλά. Αναδιπλώνετε τα φιλέτα του σολομού που έχουν περισσέψει δεξιά και αριστερά της φόρμας προς τα μέσα ώστε να σκεπάσουν το μίγμα της πέστροφας. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και την αναποδογυρίζετε σε οβάλ πιατέλα. Διακοσμείτε με την κάππαρη και τα καροτάκια και σερβίρετε την πεστροφοσαλάτα με φρεσκοψημένες φρυγανιές.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Με ένα μαχαιράκι ψιλοκόβετε τα φιλέτα της καπνιστής πέστροφας. Τα τρίβετε με τα δάχτυλά σας να διαλυθούν και τα βάζετε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα, την κάππαρη, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό του λεμονιού και το ψιλοκομμένο αγγουράκι. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Βήμα 3

Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την επενδύετε εσωτερικά με τα φιλέτα του καπνιστού σολομού, καλύπτοντας επιμελώς τα πλαϊνά τοιχώματα και αφήνοντας μέρος των φιλέτων να εξέχουν.

Βήμα 4

Γεμίζετε τη φόρμα με το μίγμα της πέστροφας πιέζοντας καλά. Αναδιπλώνετε τα φιλέτα του σολομού που έχουν περισσέψει δεξιά και αριστερά της φόρμας προς τα μέσα ώστε να σκεπάσουν το μίγμα της πέστροφας. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.

Βήμα 5

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και την αναποδογυρίζετε σε οβάλ πιατέλα. Διακοσμείτε με την κάππαρη και τα καροτάκια και σερβίρετε την πεστροφοσαλάτα με φρεσκοψημένες φρυγανιές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb