Αυτά τα cookies ετοιμάζονται εύκολα και ψήνονται γρήγορα με τη βοήθεια της φριτέζας αέρος.
Υλικά
- 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή Belbake
- 60 γρ. ζάχαρη λευκή
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες, σε σκόνη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το βούτυρο και όλη τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε ένα μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα μας. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο σκεύος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄.
Βήμα 4
Στρώνουμε στoν κάδο του air fryer μια λαδόκολλα. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και πλάθουμε ένα μπαλάκι. Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους ώστε φουσκώνοντας να μη κολλήσουν στο ψήσιμο.
Βήμα 5
Ψήνουμε σε δόσεις στους 170°C για περίπου 8΄, ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα cookies μας. Ψήνουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.