Ο αγαπημένος ουζομεζές με ταίρι τις λιαστές ντομάτες γίνεται ακόμα πιο υπέροχος σε μια συνταγή που μάς έρχεται από τη Σύρο.
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι, βρασμένο
- 3-4 λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζανιού ξίδι
- 1 κλαράκι δεντρολίβανο
- ρίγανη, θυμάρι
- 4 κουτ. γλυκού κάπαρη ξιδάτη
- 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια και ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες.Βήμα 2
Ρίχνετε τα κομμάτια του χταποδιού και τις ντομάτες σε ένα μπολ και προσθέτετε την κάπαρη, τα αρωματικά, την ψιλοκομμένη πιπερίτσα, το σκόρδο, το λάδι και το ξίδι. Δοκιμάζετε το αλάτι και πασπαλίζετε με αρκετό πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί, τα σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 24 ώρες. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Elena Jeffrey