Ένα από τα πιο διάσημα ντιπ παγκοσμίως. Πολτοποιημένα ρεβίθια με την προσθήκη ταχινιού ΟΛΥΜΠΟΣ και λεμονιού φτιάχνουν το απόλυτο must της νηστείας.
Στραγγίζετε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα βράζετε με φρέσκο νερό σε μια κατσαρόλα. Στο δεκάλεπτο που βράζουν, τα στραγγίζετε κι αλλάζετε νερό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το ζωμό τους.
Βάζετε με δόσεις τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε με λίγο από το ζωμό τους για να διευκολυνθεί η διαδικασία.
Μεταφέρετε τον πουρέ σε μπολ και προσθέτετε το λεμόνι, αλάτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ταχίνι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη πάστα. Δοκιμάζετε και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι, αλλά κι επιπλέον λεμόνι ή ταχίνι αν είναι απαραίτητο.
Για το σερβίρισμα μεταφέρετε σε μπολ και προσθέτετε από πάνω έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πάπρικα και φυλλαράκια μαϊντανού. Συνοδεύετε με ψημένο ψωμί ή πιτούλες αραβικές.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στραγγίζετε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα βράζετε με φρέσκο νερό σε μια κατσαρόλα. Στο δεκάλεπτο που βράζουν, τα στραγγίζετε κι αλλάζετε νερό. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το ζωμό τους.
Βήμα 2
Βάζετε με δόσεις τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε με λίγο από το ζωμό τους για να διευκολυνθεί η διαδικασία.
Βήμα 3
Μεταφέρετε τον πουρέ σε μπολ και προσθέτετε το λεμόνι, αλάτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ταχίνι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη πάστα. Δοκιμάζετε και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι, αλλά κι επιπλέον λεμόνι ή ταχίνι αν είναι απαραίτητο.
Βήμα 4
Για το σερβίρισμα μεταφέρετε σε μπολ και προσθέτετε από πάνω έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πάπρικα και φυλλαράκια μαϊντανού. Συνοδεύετε με ψημένο ψωμί ή πιτούλες αραβικές.