20190219163315_hummus

Υλικά

  • 230γρ. κολοκυθάκια
  • 140γρ. ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • χυμό απο 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Μια νόστιμη παραλλαγή του κλασικού ντιπ με ρεβίθια, που θα λατρέψετε!

Πλένετε τα κολοκυθάκια πολύ καλά, τα καθαρίζετε απο τις φλούδες τους με ένα πίλερ, τα κόβετε σε μικρό καρέ και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν χυλός.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού και το ταχίνι. Αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Γαρνίρετε με φλούδες από κολοκυθάκι, φρέσκια ρόκα, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε τα κολοκυθάκια πολύ καλά, τα καθαρίζετε απο τις φλούδες τους με ένα πίλερ, τα κόβετε σε μικρό καρέ και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν χυλός.

Βήμα 2

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού και το ταχίνι. Αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένο με μια μεμβράνη για τουλάχιστον 3 ώρες.

Βήμα 3

Γαρνίρετε με φλούδες από κολοκυθάκι, φρέσκια ρόκα, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρετε.