Το χοιρινό είναι από τα κρεατικά που ταιριάζουν πολύ με τα φρούτα. Εδώ, το συνδυάζουμε με τα καλοκαιρινά κεράσια και φτιάχνουμε ένα πιάτο ιδανικό για τα κυριακάτικα τραπεζώματα.
Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό μπούτι
- 750ml κόκκινο κρασί
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. σούπας λάδι
- 100γρ. σύγκλινο κομμένο
- 200γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
- 200γρ. γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι άσπρο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το χοιρινό σε κομματάκια των 3εκ. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα με το κρασί, αλάτι, πιπέρι, τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και τη δάφνη. Βάζετε το κρέας στη μαρινάδα για 2 ώρες.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε πρώτα το σύγκλινο και κατόπιν το κρέας. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε δύο φλιτζάνια από τη μαρινάδα και βράζετε το κρέας για 1 ώρα ή μέχρι να μαγειρευτεί.
Βήμα 3
Προσθέτετε τα κεράσια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το γιαούρτι και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb