Φτιάχνουμε απολαυστική χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπίρα και μανιτάρια. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κύβους κεφαλογραβιέρας.
Υλικά
- 8 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκαλο, σε κύβους
- 6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, σε χοντρούς κύβους
- 2 κόκκινες πιπεριές, σε χοντρούς κύβους
- 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε χοντρούς κύβους
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες
- 60 ml κρέμα βαλσάμικου
- 400 ml μαύρη μπίρα
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μας, σε δόσεις αν χρειαστεί, για 3΄-4΄ μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε μια πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.
Βήμα 2
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε καλά τους κύβους των λαχανικών και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν για περίπου 3΄. Ρίχνουμε ξανά το κρέας και σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικου και τη μαύρη μπίρα. Τέλος, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα, μέχρι να μελώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κύβους κεφαλογραβιέρας.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.