Δίνουμε γλυκόξινη γεύση στα αγαπημένα μας σουβλάκια, με μία απίθανη μαρινάδα με τζίντζερ και λάιμ. Συνοδεύονται απαραιτήτως με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.
Υλικά
- 1½ κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 4 κουτ. σούπας sweet chill sauce
- ξύσμα από 1 λάιμ
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο μπολ και βυθίζετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος.Βήμα 2
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη, το βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες περίπου, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο με ξύλινη ή πλαστική κουτάλα.Βήμα 3
Περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια τα κομμάτια του χοιρινού, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στα κάρβουνα ή σε προθερμασμένο γκριλ για 5-6 λεπτά, αλείφοντάς τα κάθε τόσο με ένα πινέλο με το ζουμί της μαρινάδας.Βήμα 4
Συνοδεύετε με ψητές πίτες και πράσινη σαλάτα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey