xoirinosouvlakimar
clock icon
25'

Χοιρινά σουβλάκια σε γλυκόξινη μαρινάδα

Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κύβους
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 4 κουτ. σούπας sweet chill sauce
  • ξύσμα από 1 λάιμ

Δίνουμε γλυκόξινη γεύση στα αγαπημένα μας σουβλάκια, με μία απίθανη μαρινάδα με τζίντζερ και λάιμ. Συνοδεύονται απαραιτήτως με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο μπολ και βυθίζετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος.
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη, το βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες περίπου, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο με ξύλινη ή πλαστική κουτάλα.
Περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια τα κομμάτια του χοιρινού, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στα κάρβουνα ή σε προθερμασμένο γκριλ για 5-6 λεπτά, αλείφοντάς τα κάθε τόσο με ένα πινέλο με το ζουμί της μαρινάδας.
Συνοδεύετε με ψητές πίτες και πράσινη σαλάτα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο μπολ και βυθίζετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος.

Βήμα 2

Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη, το βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να μαριναριστεί για 2-3 ώρες περίπου, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο με ξύλινη ή πλαστική κουτάλα.

Βήμα 3

Περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια τα κομμάτια του χοιρινού, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στα κάρβουνα ή σε προθερμασμένο γκριλ για 5-6 λεπτά, αλείφοντάς τα κάθε τόσο με ένα πινέλο με το ζουμί της μαρινάδας.

Βήμα 4

Συνοδεύετε με ψητές πίτες και πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey