clock icon
40'

Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε μπίρα

Υλικά

  • 750γρ. χοιρινό μπούτι σε κύβους
  • 1 κουτί μπίρα
  • 1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι

Τρυφερές χοιρινές μπουκιές, μαριναρισμένες σε μπίρα και μπαχαρικά. Σουβλάκια μπουκιά και συχώριο! Ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα τους πάει πολύ.

Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το λιωμένο σκόρδο με το κάρι και το ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα το κρέας σε μπολ και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε την κέτσαπ και ανακατεύετε ξανά να πάει παντού. Περιχύνετε το κρέας στο μπολ με όση μπίρα χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή όλο το βράδυ. Αφήνετε και τα ξύλινα καλαμάκια στο νερό.
Στραγγίζετε τους κύβους του χοιρινού από τη μαρινάδα και τους περνάτε στα καλαμάκια εναλλάξ με κομμάτια από πιπεριές σε διάφορα χρώματα.
Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τα σουβλάκια στο μπάρμπεκιου ή το γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το λιωμένο σκόρδο με το κάρι και το ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα το κρέας σε μπολ και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Προσθέτετε την κέτσαπ και ανακατεύετε ξανά να πάει παντού. Περιχύνετε το κρέας στο μπολ με όση μπίρα χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή όλο το βράδυ. Αφήνετε και τα ξύλινα καλαμάκια στο νερό.

Βήμα 3

Στραγγίζετε τους κύβους του χοιρινού από τη μαρινάδα και τους περνάτε στα καλαμάκια εναλλάξ με κομμάτια από πιπεριές σε διάφορα χρώματα.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τα σουβλάκια στο μπάρμπεκιου ή το γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.