Παραδοσιακό πιάτο της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας που με όποια γαρνιτούρα και να συνδυαστεί είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο τραπέζι. Εδώ το σερβίρουμε με τον πεντανόστιμο Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.
Ετοιμάζετε τα σνίτσελ: Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ ενδιάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης ή αντικολλητικό χαρτί και τα χτυπάτε με ένα βαρύ αντικείμενο (π.χ. μπάτη, πλάστη) για να λεπτύνουν και να απλώσουν. Αφαιρείτε τη μεμβράνη και αλατοπιπερώνετε καλά όλα τα κομμάτια.
Για το πανάρισμα: Βάζετε σε ένα πιάτο το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, σε ένα φαρδύ μπολ τα χτυπημένα αβγά και σε ένα μπολ την τριμμένη φρυγανιά.
Περνάτε ένα ένα τα σνίτσελ από το αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Τα βυθίζετε ένα ένα στα χτυπημένα αβγά και με ένα πιρούνι τα κρατάτε για λίγο πάνω από το μπολ για να στραγγίξουν από το πολύ αβγό. Τέλος, τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίζετε με προσοχή και τα τηγανίζετε και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά. Ακουμπάτε τα σνίτσελ σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Τα διατηρείτε ζεστά μέχρι να ετοιμάσετε τον πουρέ.
Για τον πουρέ: Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, το αλάτι και το βούτυρο, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Σερβίρετε αμέσως τα σνίτσελ μαζί με τον πουρέ πατάτας όσο είναι ζεστά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τα σνίτσελ: Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ ενδιάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης ή αντικολλητικό χαρτί και τα χτυπάτε με ένα βαρύ αντικείμενο (π.χ. μπάτη, πλάστη) για να λεπτύνουν και να απλώσουν. Αφαιρείτε τη μεμβράνη και αλατοπιπερώνετε καλά όλα τα κομμάτια.
Βήμα 2
Για το πανάρισμα: Βάζετε σε ένα πιάτο το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, σε ένα φαρδύ μπολ τα χτυπημένα αβγά και σε ένα μπολ την τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 3
Περνάτε ένα ένα τα σνίτσελ από το αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Τα βυθίζετε ένα ένα στα χτυπημένα αβγά και με ένα πιρούνι τα κρατάτε για λίγο πάνω από το μπολ για να στραγγίξουν από το πολύ αβγό. Τέλος, τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.
Βήμα 4
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίζετε με προσοχή και τα τηγανίζετε και από την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά. Ακουμπάτε τα σνίτσελ σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Τα διατηρείτε ζεστά μέχρι να ετοιμάσετε τον πουρέ.
Βήμα 5
Για τον πουρέ: Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, το αλάτι και το βούτυρο, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Βήμα 6
Σερβίρετε αμέσως τα σνίτσελ μαζί με τον πουρέ πατάτας όσο είναι ζεστά.