xoirina-ribs-anoigma
clock icon
5:0'

Χοιρινά ribs σιγοψημένα με σος σόγιας και τζίντζερ

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 2 χοιρινά ribs περίπου 1.200 γρ.  
  • 6 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα γιακιτόρι
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο

Με διάθεση καλοκαιρινή, η παρέα απολαμβάνει και μοιράζεται στο κέντρο του τραπεζιού, πικάντικα και ζουμερά χοιρινά παϊδάκια σιγοψημένα με σος σόγιας και τζίντζερ. Ο καλύτερος μεζές για ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.

Αφήνουμε τα ribs εκτός ψυγείου για 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κέτσαπ, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα γιακιτόρι, το σησαμέλαιο και το τζίντζερ.  Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί (με την πλευρά των οστών προς τα κάτω) και το αλείφουμε
γενναιόδωρα με τη μαρινάδα χρησιμοποιώντας πινέλο.

Αφήνουμε τη μαρινάδα που θα περισσέψει στην άκρη.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110°C στον αέρα. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον, ή 5 ώρες ανάλογα με το βάρος του κρέατος. Κάθε μισή ώρα αλείφουμε το κρέας με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει.

Αν μετά από 3 ή 4 ώρες ψησίματος παρατηρήσουμε ότι η επιφάνεια του κρέατος αρχίζει να ξεροψήνεται, τότε καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να μην ακουμπά επάνω στο κρέας. Στο τέλος του ψησίματος μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 80°C και αφήνουμε τα ribs για άλλα 15΄-20΄ περίπου. Αν έχει περισσέψει μαρινάδα, μπορούμε με αυτήν να περιχύσουμε το κρέας 20΄ πριν τελειώσει το ψήσιμο. Σερβίρουμε αμέσως όσο τα ribs είναι ζεστά.

Styling: Τζαννής Σιφναίος -Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνουμε τα ribs εκτός ψυγείου για 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κέτσαπ, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα γιακιτόρι, το σησαμέλαιο και το τζίντζερ.  Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί (με την πλευρά των οστών προς τα κάτω) και το αλείφουμε
γενναιόδωρα με τη μαρινάδα χρησιμοποιώντας πινέλο.

Βήμα 2

Αφήνουμε τη μαρινάδα που θα περισσέψει στην άκρη.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110°C στον αέρα. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον, ή 5 ώρες ανάλογα με το βάρος του κρέατος. Κάθε μισή ώρα αλείφουμε το κρέας με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει.

Βήμα 3

Αν μετά από 3 ή 4 ώρες ψησίματος παρατηρήσουμε ότι η επιφάνεια του κρέατος αρχίζει να ξεροψήνεται, τότε καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να μην ακουμπά επάνω στο κρέας. Στο τέλος του ψησίματος μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 80°C και αφήνουμε τα ribs για άλλα 15΄-20΄ περίπου. Αν έχει περισσέψει μαρινάδα, μπορούμε με αυτήν να περιχύσουμε το κρέας 20΄ πριν τελειώσει το ψήσιμο. Σερβίρουμε αμέσως όσο τα ribs είναι ζεστά.

Styling: Τζαννής Σιφναίος -Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: STUDIO LM