Οι χοιρινές πανσέτες είναι ένα μεζεδάκι που αγαπάμε πολύ. Γίνοναι πεντανόστιμες στο μπάρμπεκιου αλλά ψήνονται μια χαρά και στο τηγάνι.
						Υλικά
- Μερίδες: 4
 - Για τις πανσέτες
 - 600 γρ. πανσέτα χωρίς κόκαλο
 - 1 λίτρο νερό
 - 100 γρ. αλάτι
 - 1 σκ. σκόρδο
 - 200 ml λευκό ξηρό κρασί
 - Για την κρέμα πιπεριάς
 - 6 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
 - 30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
 - 1 σκ. σκόρδο
 - 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
 - 200 γρ. τυρί κρέμα
 - 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
 - αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 - Για τα φασολάκια
 - 500 γρ. φασολάκια πλατιά
 - 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
 - αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Διαδικασία
Βήμα 1
Πανσέτες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 λίτρο νερό με τα 100 γρ. αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι. Βάζουμε τις πανσέτες στο μπολ και αφήνουμε για 15΄.
Βήμα 2
Φασολάκια: Στο μεταξύ βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράζουμε τα φασολάκια για 15΄ και σουρώνουμε.
Βήμα 3
Κρέμα πιπεριάς: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά για 2΄-3΄.
Βήμα 4
Σοτάρουμε τις πανσέτες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο τις ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις σβήνουμε με το λευκό κρασί. Βγάζουμε τις πανσέτες σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι περνάμε για 2΄ τα φασολάκια ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε με την κρέμα πιπεριάς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.