Αναβαθμίστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σερβίροντας χήνα! Η προετοιμασία της είναι πολύ πιο εύκολη από τη γεμιστή γαλοπούλα και η γεύση της θα σας κερδίσει.
Υλικά
- 1 χήνα περίπου 4 κιλών
- 130γρ. βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας φασκόμηλο αποξηραμένο + λεμονοθύμαρο, ψιλοκομμένα
- 4 μανταρίνια κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφήνετε τη χήνα εκτός ψυγείου για 30 λεπτά και την καθαρίζετε από πούπουλα ή περιττά λίπη.Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-190οC. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύετε το βούτυρο μαζί με τα μυρωδικά και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε μέσα και έξω τη χήνα και κάνετε μασάζ με το μίγμα του βουτύρου.Βήμα 3
Γεμίζετε την κοιλιά της χήνας με τα μανταρίνια και το κρεμμύδι, δένετε τα πόδια και τις φτερούγες στο σώμα με σπάγκο μαγειρικής. Την τοποθετείτε πάνω σε σχάρα και μέσα σε ένα ταψί, καλύπτετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 3,5 ώρες.Βήμα 4
Στη συνέχεια αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200οC για άλλα 30 λεπτά. Συνοδεύετε με ψητές πατάτες.Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση