Fresh Tasty Persimmon salad with arugula, nuts, feta cheese, olive oil and herbs. healthy food
clock icon
10'

Χειμερινή σαλάτα με ρόκα, λωτούς, ρόδια, καρύδια και φέτα

Υλικά

  • 200 γρ. ρόκα
  • 1 μεγάλος λωτός
  • 1 χούφτα καρύδια
  • 1 κουτ. σούπας ρόδι
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας ε.π.ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ φέτα, κομμένη σε κύβους
  • Προαιρετικά: 1 κουτ. σούπας ηλιόσπορους

Μια πρωτότυπη σαλάτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και με ιδιαίτερη γεύση. Ο λωτός ταιριάζει υπέροχα με το ρόδι αλλά και με τα καρύδια

Καθαρίζουμε τον λωτό και τον τεμαχίζουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, το ρόδι και τη ρόκα (αφού την έχουμε πλύνει και στραγγίξει). Προσθέτουμε  φέτα, κομμένη σε κύβους αλλά και ηλιόσπορους.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μηλόξιδο, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο για το ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το ντρέσινγκ την ώρα του σερβιρίσματος.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τον λωτό και τον τεμαχίζουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, το ρόδι και τη ρόκα (αφού την έχουμε πλύνει και στραγγίξει). Προσθέτουμε  φέτα, κομμένη σε κύβους αλλά και ηλιόσπορους.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μηλόξιδο, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο για το ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το ντρέσινγκ την ώρα του σερβιρίσματος.