Μια πρωτότυπη σαλάτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και με ιδιαίτερη γεύση. Ο λωτός ταιριάζει υπέροχα με το ρόδι αλλά και με τα καρύδια
Υλικά
- 200 γρ. ρόκα
- 1 μεγάλος λωτός
- 1 χούφτα καρύδια
- 1 κουτ. σούπας ρόδι
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 2 κουτ. σούπας ε.π.ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ φέτα, κομμένη σε κύβους
- Προαιρετικά: 1 κουτ. σούπας ηλιόσπορους
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τον λωτό και τον τεμαχίζουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια, τους ηλιόσπορους, το ρόδι και τη ρόκα (αφού την έχουμε πλύνει και στραγγίξει). Προσθέτουμε φέτα, κομμένη σε κύβους αλλά και ηλιόσπορους.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μηλόξιδο, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο για το ντρέσινγκ. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το ντρέσινγκ την ώρα του σερβιρίσματος.