Ένα διαφορετικό cheesecake με άρωμα πορτοκάλι, ιδανικό γλύκισμα για τον χειμώνα.
Υλικά
- 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- 30 ml χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
- 650 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 170 γρ. ζάχαρη άχνη
- 9 κρόκους αυγών
- 1 αυγό ολόκληρο
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
- μαρμελάδα πορτοκάλι για το σερβίρισμα
Μερίδες: 12 ή 6 ατομικά
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάση: Στο μπλέντερ αλέθουμε τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και φτιάχνουμε μια λεία ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. πιέζοντάς τη με την παλάμη μας για να δημιουργήσουμε μια βάση προσέχοντας να μην αφήσουμε καθόλου κενά.
Βήμα 2
Γέμιση: Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και έναν-έναν τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό. Ομογενοποιούμε καλά και προσθέτουμε έπειτα την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βήμα 3
Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 50΄. Αφήνουμε να κρυώσει, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.
Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά cheesecake σε τσέρκια διαμέτρου 10 εκ.