Ψάχνετε τι θα κάνετε με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν από τα Χριστούγεννα; Σας έχουμε την τέλεια λύση, για ένα πραγματικά εντυπωσιακό και άκρως γιορτινό cheesecake.
Υλικά
- 12 μελομακάρονα καλά μελωμένα
- 350γρ. τυρί κρέμα
- 150γρ. μασκαρπόνε
- 150γρ. γιαούρτι
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό καφέ στιγμιαίο
- 1 κουτ. σούπας κακάο
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 5 κουραμπιέδες τραγανοί, με αμύγδαλο
Διαδικασία
Βήμα 1
Παίρνετε μια στρογγυλή σπαστή φόρμα και την επενδύετε με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αυτό το κάνετε για να διευκολυνθείτε στο ξεφορμάρισμα του γλυκού σας.Βήμα 2
Βάζετε τα μελομακάρονα σε δίσκο και τα πατάτε με πιρούνι να σπάσουν και να γίνουν μικρά κομματάκια. Τα μαζεύετε και τα βάζετε στη φόρμα. Τα πατάτε με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κάνετε τον πάτο του cheesecake.Βήμα 3
Σε μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Τα δουλεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε τον καφέ, το κακάο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά.Βήμα 4
Απλώνετε το μίγμα πάνω από το στρώμα με τα μελομακάρονα και το ισιώνετε με ένα μαχαίρι. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και το αφήνετε να παγώσει καλά.Βήμα 5
Λίγο πριν το σερβίρισμα τινάζετε τους κουραμπιέδες να φύγει η πολλή ζάχαρη και τους κόβετε κομματάκια. Τους σκορπάτε επάνω από το cheesecake να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.Φωτογραφία Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb