Μία πιο ελληνική εκδοχή του cheesecake, με μανούρι και στραγγιστό γιαούρτι, που σίγουρα θα σας κερδίσει με τη φίνα γεύση του.
Υλικά
- 1¼ φλιτζάνι μπισκότα τριμμένα τύπου Digestive
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
- 3 αβγά
- 550γρ. μανούρι, λιωμένο με πιρούνι
- 220γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 1 καψουλάκι βανιλίνη
- 600γρ. φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- μερικά φύλλα δυόσμου
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για το γαρνίρισμα
Tips
- Αντί για φράουλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα κόκκινα φρούτα της αρεσκείας σας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνετε στο πάτο και στις άκρες της ταρτιέρας. Βάζετε την ταρτιέρα για λίγο στο ψυγείο να «παγώσει».Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάτε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Στρώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στην ταρτιέρα με τη βάση.Βήμα 3
Ψήνετε το γλυκό στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αβγά και να πάρει ελάχιστο χρώμα. Το αφήνετε να κρυώσει και ετοιμάζετε το γαρνίρισμα.Βήμα 4
Τοποθετείτε τις μισές φράουλες, ολόκληρες, ομοιόμορφα πάνω από το cheesecake. Τις άλλες μισές τις χτυπάτε στο μπλέντερ προσθέτοντας αρκετό νερό και τη ζάχαρη για να πάρετε δύο φλιτζάνια πολτό.Βήμα 5
Διαλύετε το κορνφλάουρ σε 4 κουτ. σούπας από τον πολτό και βάζετε τον υπόλοιπο πολτό να βράσει. Προσθέτετε το διαλυμένο κορνφλάουρ και το ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να δέσει ελαφρά. Αφήνετε να κρυώσει και περιχύνετε τις φράουλες στην τάρτα με τον πολτό.Βήμα 6
Τοποθετείτε έξι οχτώ φρέσκα φύλλα δυόσμου ανάμεσα στις φράουλες και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει για τουλάχιστον 2,5 ώρες.Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή