Ετοιμάζουμε ανάλαφρο Cheesecake μπανάνα με προϊόντα Arla για σίγουρη βελούδινη υφή και ανάλαφρη αίσθηση. Η μπανάνα του δίνει γεμάτη γεύση και το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό.
Υλικά
- Μερίδες: 6
- 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive ολικής άλεσης
- 80 γρ. Lurpak Soft ανάλατο, λιωμένο
- 500 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
- 150 γρ. μέλι ανθέων
- 1 κουτ. του γλυκού υγρή βανίλια
- 150 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε σαντιγί με μαλακές κορυφές
- 150 γρ. μέλι ρευστό
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. της σούπας Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
- 1 μεγάλη μπανάνα, σε ελαφρώς πλάγιες ροδέλες
Για τη σος
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Χτυπάμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το Lurpak Soft Ανάλατο και χτυπάμε ξανά ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το στρώνουμε ομοιόμορφα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο και ψήνουμε για 5΄. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3
Για τη γέμιση: Χτυπάμε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με το μέλι, τη βανίλια και την Arla Κρέμα Γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βήμα 4
Για την αλμυρή σος μελιού: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μέλι, 1 κουτ. σούπας νερό και λίγες σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές φουσκάλες. Σταματάμε το ανακάτεμα και σιγοβράζουμε κουνώντας κυκλικά το τηγάνι μέχρι το μείγμα να σκουρύνει ελαφρώς και να μυρίσει σαν καραμέλα.
Βήμα 5
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ενσωματώνουμε μέσα το αλάτι και την Arla Κρέμα Γάλακτος. Προσοχή, γιατί το μείγμα είναι καυτό και μπορεί να πετάγεται!
Βήμα 6
Ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες μπανάνας και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Περιχύνουμε το cheesecake με την αλμυρή σος μελιού και σερβίρουμε σε κομμάτια.