Φουρνίζουμε το πιο λαχταριστό cheesecake με βούτυρο Lurpak, Arla φρέσκο τυρί κρέμα και Arla κρέμα γάλακτος πλήρης.
Sponsored Content
Υλικά
- 150 γρ. μπισκότα
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak
- 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 800 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
- 150 γρ. Arla κρέμα γάλακτος πλήρης
- 6 κρόκοι αυγών
- 2 αυγά
- Μαρμελάδα της αρεσκείας μας και φρέσκα φρούτα
Για ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.
Για τη βάση:
Για τη γέμιση:
Για το γαρνίρισμα:
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάση: Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο Lurpak, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό και φτιάχνουμε μία λεία ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. πιέζοντάς τη με την παλάμη μας για να δημιουργήσουμε μία βάση.
Βήμα 2
Γέμιση: Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το Arla φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, τα αυγά και την Arla κρέμα γάλακτος πλήρης και ομογενοποιούμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και φρούτα.