Το αργοψημένο αρνί στη λαδόκολλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Ελλάδας. Στον τόπο μου, τον Ορχομενό Βοιωτίας, φτιάχνεται με ζυγούρι και είναι ένα έδεσμα που ψήνεται σε κάθε γιορτή. Όσο πιο αργοψημένο τόσο πιο νόστιμο!
Υλικά
- 2 κιλά ζυγούρι χεράκι ή μπούτι, σε μερίδες
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο πρόβειο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 10 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 πιπεριές πράσινες κέρατο, κομμένες στη μέση
- 2-3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες στη μέση
- 400γρ. κεφαλοτύρι
- αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες κομμένες κυδωνάτες μέσα στο δέμα, να ψηθούν μαζί με το κρέας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα. Αλείφετε το κρέας με το πρόβειο βούτυρο, πασπαλίζετε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το τοποθετείτε πάνω σε 5-6 φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 2
Βάζετε ανάμεσα στο κρέας ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα, τις πιπεριές και το κεφαλοτύρι κομμένο σε 2-3 κομμάτια. Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και πιπέρι επιπλέον.
Βήμα 3
Τυλίγετε τις λαδόκολλες προσεκτικά σαν δέμα και τις δένετε με σπάγκο να κλείσει καλά. Τοποθετείτε σε ταψί και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 4
Ψήνετε στο φούρνο για 3 ώρες. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook