Γαύρος που μπαίνει στο τηγάνι σε μια μοναδική συνταγή από τη Βόρεια Ελλάδα με άρωμα θάλασσας.

Υλικά
- 500 γρ. γαύρο (χαψία), ανοιγμένο, χωρίς κόκαλο
- ξίδι λευκό
- 1 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
- ½ φλιτζ. νερό
- 3 αυγά
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατίζουμε καλά τον γαύρο και τον αφήνουμε για 30΄. Ξεπλένουμε με ξίδι και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το νερό, τα αυγά και τον μαϊντανό μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα φιλέτα του γαύρου και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον γαύρο και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο πιπέρι.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography