xapsopita_anoigma

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. γαύρο (χαψία), ανοιγμένο, χωρίς κόκαλο
  • ξίδι λευκό
  • 1 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
  • ½ φλιτζ. νερό
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Γαύρος που μπαίνει στο τηγάνι σε μια μοναδική συνταγή από τη Βόρεια Ελλάδα με άρωμα θάλασσας.

Αλατίζουμε καλά τον γαύρο και τον αφήνουμε για 30΄. Ξεπλένουμε με ξίδι και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το νερό, τα αυγά και τον μαϊντανό μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε τα φιλέτα του γαύρου και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον γαύρο και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο πιπέρι.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατίζουμε καλά τον γαύρο και τον αφήνουμε για 30΄. Ξεπλένουμε με ξίδι και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το νερό, τα αυγά και τον μαϊντανό μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα φιλέτα του γαύρου και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον γαύρο και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο πιπέρι.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography